Blokken voor wordpress pagina

Dit blok heet koptekst. Dit is H2

Dit blok heet koptekst. Dit is H3

Dit blok heet koptekst. Dit is H4

koptekst kun je ook een kleur geven als je deze wilt laten afwijken van het thema.


Paragraaf blok

Dit blok heet Paragraaf. Dat is voor ‘gewone’ tekst. Elke keer dat een harde return gebruikt, maakt het automatisch weer een Paragraaf blok aan. Net als bij een boek of een tekstverwerker; elke harde return, dus geen doorlopend tekst, heet daar ook een paragraaf.

Paragraaf tekst kun je uiteraard ook een kleur geven. Als je dat niet doet, bepaalt het thema van de site de kleur (dat is standaard).

Paragraaf tekst kun je uiteraard ook een kleur geven. Als je dat niet doet, bepaalt het thema van de site de kleur (dat is standaard).


Afbeelding blok

Je kunt (meestal niet nodig) een extra tekst onder afbeelding zetten, zoals dit.

Dit is het Afbeelding blok. Na kiezen afbeelding kun je met de 2 stippen de maat aangeven. Rechts kun je ook exacte maat aangeven in pixels en zelfs een rand om de afbeelding heen zetten. Als je een afbeelding ronde hoeken wilt geven wilt maken, kan dat ook.

Afgerond en een rand van 1 px

Lijst blok

  • Dit is het Lijst blok.
  • Lijst blok regel 2
  • Bij elke return maakt het een nieuwe regel
  • Regel teveel wel weghalen
  • Lijst regel 1 met aan achtergrond kleur
  • Lijst regel 2 met aan achtergrond kleur

Bestand blok

Dit Bestand blok kent 2 opties:

  1. Als link naar een bestand (zoals een PDF) dat geopend wordt in de browser. Daarbij kun je rechts aanzetten: ‘in nieuw tabblad openen’.
  2. Als extra een knop om een bestand te downloaden, zoals een PDF of een MP3 (geluid) bestand.
  • Als je de download functie activeert, kun je het bestand blok het beste in een ‘kolom’ blok plaatsen. Anders staat de titel links en de knop rechts wel heel ver uit elkaar.
  • Het kolom blok is ook gewoon een blok, waarbij je dan kiest voor 50-50 of 33-33-33. De andere blokken (zoals het bestand blok) kun je daar gewoon ‘inslepen’. Zie het voorbeeld hieronder.

Bestand blok in een kolom 50-50 geplaatst

Dit is de rechterkolom van de 50-50 kolommen. Deze zou ik ook kunnen gebruiken voor iets. Bijvoorbeeld een uitleg voor de bezoeker: Je kunt dit bestand openen (met de tekstlink) of downloaden (met de download knop).


Audio blok

Je kunt bij het audio blok ook een bijschrift zetten, zoals deze.

Toelichting bij het audio blok om Dropbox bestanden (geluid) te streamen

  • Voorbeeld van een link na ‘dropbox-link-kopieeren’: https://www.dropbox.com/s/cojw5jzrbeimzfv/Channeling%20-%20de%20channeling%20staat.mp3?dl=0.
  • Daar maak je dan van: https://www.dropbox.com/s/cojw5jzrbeimzfv/Channeling%20-%20de%20channeling%20staat.mp3?raw=1
  • Kopieer de URL link. Plak dit in het audio blok en wijzig de karakters aan het einde: ?dl=0 naar: ?raw=1 (dus echt met de ? en = karakters)
  • Het is geen goed idee om een MP3 (geluid) bestand naar de Media te kopieren en dat bestand vervolgens in het audio blok te zetten. Het stoort je website hosting.


Toelichting bij video player om bestanden te streamen

  • Het is geen goed idee om een MP4 (video) bestand naar de Media te kopieren en dat bestand vervolgens in een video player te zetten. Het stoort je website hosting gigantisch.
  • Bij het plaatsen van een video heb je 2 URL’s nodig. Een URL voor de video en een URL voor het plaatje dat de website pagina laat zien voordat de video start.
  • HLS playlist URL: https://vz-e310bffd-6c7.b-cdn.net/b46e9604-a97e-4151-a01e-f27d8d06509f/play_720p.mp4
  • Thumbnail URL: https://vz-e310bffd-6c7.b-cdn.net/b46e9604-a97e-4151-a01e-f27d8d06509f/thumbnail_641ee5e7.jpg (dit is het stilstaande beeld voordat de video start).
  • Of de Preview Animation: https://vz-e310bffd-6c7.b-cdn.net/b46e9604-a97e-4151-a01e-f27d8d06509f/preview.webp (dit is een licht geanimeerd beeld voordat de video start).
  • Het nadeel van de laatste, de preview animation, is dat het niet geschikt is voor grote beelden (onscherp). Hier is het wel toegepast; je ziet het al wat bewegen voor de start!

Scheidingsteken: horizontale standaard korte lijn, brede lijn of punten

Om delen van een tekst te scheiden, zoals hier, kun je gebruik maken van het scheidingsteken blok. Je kunt ook een kleur ingeven. Hieronder zie je alle 3 de mogelijkheden.




Vulelement blok, ofwel space blok.

Het vulelement blok gebruik je om wat ruimte te creëren tussen twee horizontale blokken. Na het plaatsen zie je een punt om het groter of kleiner te maken. Je kunt ook rechts d hoogte ingeven en eventuele marge onder en boven ingeven. Het vulelement staat hieronder. Daarom is er een wat grotere ruimte tussen deze tekst en de footer onderaan de pagina.

Winkelwagen
Scroll naar boven